Skip to main content

Een dag uit het leven van...

4359gespiegeldBrussel, 10 juni 2000, de openingsmatch van Euro2000.
Na maanden van voorbereiding moet het vandaag op rolletjes gaan lopen. Wat een hectiek. UEFA-mannen die mij voortdurend vragen of alles volgens planning verloopt. "Hoe laat arriveren de VIPS?"

Hmmm, file tussen vliegveld Zaventem en het UEFA headquarter in het Hilton. Hij móet op tijd zijn. Zij staat in haar gele, iets te korte, hostessjurkje klaar om haar grote held welkom te heten. Zij, Mani, de jongedame die drie weken vakantie heeft opgeofferd om als vrijwilliger voor het EK voetbal te werken. Ik gooi alvast het middagprogramma voor de VIPS om. Anders gaan we het niet redden. Snel iedereen informeren. En dan, eindelijk, daar stopt de limousine. Hij stapt uit: Johan Cruijff ! 
"Bienvenue à Bruxelles". Ze blijft, zoals afgesproken, professioneel en vraagt niet stiekem om zijn handtekening. Achter de schermen gluur ik mee en geniet.
Ik zie een stralende Mani, die de dag van haar leven beleeft. En Johan, die wordt door een andere vrijwilliger naar zijn kamer begeleid. Hem wacht een vol programma, deze drie weken.

Deze waargebeurde anekdote zegt veel over mij. In de branding van gebeurtenissen ben ik op mijn best. Ik creëer rust en orde. Juist als het turbulent is, ga ik regelen en organiseren. En op het 'moment suprême' laat ik graag iemand anders schitteren. Achter de schermen houd ik de regie, zodat we niet voor verrassingen komen te staan.
Zo werk ik voor opdrachtgevers of als vrijwilliger in een politiek-bestuurlijke omgeving, in de kerkelijke gemeente of bij ontwikkelingswerk.
En na een druk dagje regelen en organiseren stap ik graag even op mijn motor om uit te waaien.

Klik hiernaast op de icoontjes op de carrièrekaart. Dan zie je waar ik woonde, studeerde en werkte voordat ik in 2009 vanuit Friesland startte met Fekken Interim Management.